10 Nisan 2014 Perşembe

Çatı Onarımı

Ankara Sefa Dekorasyon hane halkı için güneş enerjisinden elektrik üretimini cazip hale getiriyor. Bireysel (evsel) kullanıcılara ve orta ölçekli işletmelere, 1 ila 50 kwp arasındaki kurulu güçlerde çok fizibel seçenekler sunan Permak Enerji Sistemleri, elektrik üretiminde oyunun kurallarını değiştiriyor. Şirketin bu amaçla satışa sunduğu Permak ET Solar PV (Photo Voltaik) sistem panellerinin mühendislik ve Ar-Ge çalışmaları Almanya’da yürütülüyor. Yüzde 0 ile yüzde 3 arasında güç performans toleransına sahip paneller, 25 yıla kadar ekonomik ömür garantisiyle satılıyor.

Permak Şirketler Grubu çatısı altında faaliyet gösteren Permak Enerji Sistemleri, bu panellerin stoklarını aynı Avrupa’da olduğu gibi İstanbul’da da aynı yoğunlukta tutarak müşterilerinin ihtiyaçlarına anında ve hızlı cevap verebiliyor. Üretici firma tarafından performans sigortası ile desteklenen Permak ET güneş panelleri, yüksek performansı nedeniyle bütün dünyada yaygın bir şekilde kullanılıyor. 2009 yılının ilk çeyreği itibarı ile bu panellerin kurulu güç referansı 1.000 mw ‘a ulaştı. Güneşin sınırsız ve bedelsiz bir enerji kaynağı olması, Türkiye’nin yüksek güneşlenme potansiyeline sahip olması, sistemlerin modüler olarak çatı ve cephelerde kolayca uygulanabilmesi, bu alanda büyük ilgi yaratıyor.

Hangi ortamlar için uygun olabilir?

Elektrik fiyatlarındaki kaçınılmaz fiyat artışları, bireysel kullanıcıları ve orta ölçekli işletmeleri yüksek enerji faturalarıyla baş başa bırakabiliyor. Oysa bu kişi ve kuruluşlar bedelsiz doğal kaynakları kullanarak elektrik giderlerini tamamen ortadan kaldırabilirler.
Özellikle ülkemizin güneş potansiyelinin oldukça yüksek olması bu tür sistemlerin daha verimli çalışmasını sağlarken, aynı zamanda her geçen gün yaygınlaşması nedeniyle tüketicilerin yatırım maliyetleri de giderek azalıyor. Permak ET Solar PV sistemler, otellerde, binalarda ve villalarda, şantiyelerde, çiftliklerde, elektrik altyapısının bulunmadığı yerlerde, tarlalarda, sulama sistemlerinde, seralarda, sokak-cadde aydınlatmaları, sinyalizasyon ve baz istasyonlarında kullanılabiliyor. Sistem akü ile depolama veya direkt şebekeye bağlantılı olarak zemin veya çatıya kolayca uygulanabiliyor.

Projelerimiz

çatı yapımı

0 yorum: